• برنامهریزی محصول
• تولید و توزیع
• بازاریابی و فروش
• مدیریت موجودی
• مدیریت فاکتورها
نرمافزار ERP به کسبوکارهای مختلف این امکان را میدهد که با استفاده از یک سیستم یکپارچه از اپلیکیشنهای مختلف، فعالیتهای خود را مدیریت کنند و خدمات متنوع خود را به صورت اتوماسیون انجام دهند. مزیت این نرمافزار نسبت به دیگر نرمافزارها این است که عملکردهای مختلف را به صورت منسجم و یکپارچه مدیریت میکند. برای استفادهی هرچه بهتر از قابلیتهای این نرمافزار لازم است یک تیم متخصص وظیفهی شخصیسازی آن و تحلیل دادهها را به عهده بگیرد.
ماژولهای نرمافزار ERP
این نرمافزار از ماژولهای متنوعی تشکیل شده که البته هر کسبوکار لازم نیست تمام آنها را خریداری کند بلکه بسته به نیاز خود ماژولهای مورد نظرش را میخرد و مورد استفاده قرار میدهد. البته یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار در خرید ماژولها، توان تکنولوژیک سازمان است. از ماژولهای این نرمافزار میتوان به ماژولهای مربوط به بازاریابی و فروش، توسعه بازار، مشترییابی، تعیین سهم بازار، مدیریت منابع انسانی، مدیریت مالی، حقوق و دستمزد، حسابداری و ... اشاره کرد.روندهای تأثیرگذار روی ERP
با گسترش روزافزون تکنولوژی و تولید ابزارهای جدید، نرمافزار ERP نیز دچار تحولاتی شده است. بهطورکلی روندهایی که در چند سال اخیر روی ERP تأثیر گذاشتهاند، چهار روند جدید را در استفاده از این نرمافزار ایجاد کردهاند:1) ERP موبایل: مدیران و کارمندان میخواهند با استفاده از گوشیهای همراه خود دسترسی لحظهای به اطلاعات داشته باشند. بنابراین انتظار میرود بتوان از این نرمافزار در گوشیهای همراه استفاده کرد.
2) ERP کلود: شاید چند سال پیش کاربرانی که از نرمافزار ERP استفاده میکردند، خیلی علاقه نداشتند از کلود استفاده کنند، اما امروزه که قابلیتهای کلود بیش از گذشته مشخص شده، کاربران این نرمافزار تمایل بیشتری به استفاده از آن دارند. کلود کامپیوتینگ (رایانش ابری) مدلی از شبکهی انتقال اطلاعات است که اطلاعات روی سرورها ذخیره میشوند و براساس تقاضای کاربر در اختیار او قرار میگیرند.
3) ERP اجتماعی: گسترش خیرهکنندهی شبکههای اجتماعی باعث شده که شرکتهای نرمافزاری از قافله عقب نمانند و بستههای شبکههای اجتماعی را به سیستمهای ERP خود بیفزایند. البته برخی معتقدند ترکیب شبکههای اجتماعی با ERP خیلی ثمربخش نخواهد بود، اما در هر صورت شبکههای اجتماعی پدیدههایی هستند که به هیچ شکل نمیتوان آن را نادیده گرفت.
4) ERP دولایه: نرمافزار ERP دولایه به شرکتها اجازه میدهد که از دو سیستم ERP بهطور همزمان استفاده کنند: یکی در سطح مرکزی و دیگری در سطح شعبات. امروزه بسیاری از شرکتها در شهرها و مناطق مختلف شعباتی دارند. ERP دولایه این امکان را به شعبات مختلف میدهد که مدل کسبوکاری و سیستم فروش و مدیریتی خود را داشته باشند و در عین حال در یک لایهی دیگر همگی با یکدیگر و با شرکت مرکزی هماهنگ باشند.
مزایا نرم افزار ای آر پی
نرمافزار ERP موجب صرفهجویی در وقت و هزینه میشود. با استفاده از این نرمافزار مدیریت میتواند تصمیمات سریعتر و با درصد خطای کمتری بگیرد. دادهها در اختیار کل افراد سازمان قرار میگید و فرایند گردش اطلاعات تسهیل میگردد. بنابراین این یکپارچگی مزایای زیر را به دنبال دارد:• پیشبینی فروش که موجب بهینهسازی صورتهای کالایی میشود.
• سوابق معاملات در سطوح مختلف سازمان با دقت نگهداری میشوند.
• ردیابی سفارش از زمان سفارشگیری تا رساندن کالا به مشتری امکانپذیر میشود.
• ردیابی درآمد از زمان صدور فاکتور یا زمان دریافت وجه ممکن میشود.
• سفارشهای خرید (آنچه سفارش داده شده)، صورت کالا (آنچه دریافت شده) و هزینهها (آنچه در فاکتور نوشته شده) باید با هم هماهنگ باشند.
• چابکی شرکت برای مواجه به تغییرات مختلف افزایش مییابد.
• امنیت دادهها افزایش مییابد.
• کیفیت و بهرهوری سازمان بالا میرود.
منابع: 1 2 3